Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
324.900 Ft (255.827 Ft + ÁFA)
Menny.:

Audiofil fejhallgató erősítő beépített DAC-al

Gyártó: SPL
Elérhetőség: Előrendelhető
Nem értékelt

SPL Phonitor One d

324.900 Ft (255.827 Ft + ÁFA)
Menny.:
Kívánságlistára teszem

Leírás

A Phonitor One d egy audiofil fejhallgatóerősítő innovatív Phonitor Matrix-szal és kiemelkedő hangminőséggel valamint beépített DA átalakítóval.

Két Burr-Brown OPA 2134 SoundPlus™ műveleti erősítő biztosítja az előerősítést. Ezeket kifejezetten audiofil áramkörökhöz tervezték, és rendkívül alacsony zajszinttel és minimális, mindössze 0,00008%-os torzítással rendelkeznek. A valódi FET fokozatnak köszönhetően az OPA 2134 20 V/µs fordulatszámot ér el, így nagy sebességű műveleti erősítő. Ez azonnali pozitív hatással van a lejátszás élénkségére. Ezen túlmenően a csatolókondenzátorok bypass kondenzátoraiként kis kapacitású filmkondenzátorok kerülnek a jelútba, ami biztosítja a nagyfrekvenciás jelkomponensek precízebb átvitelét. A kiváló Panasonic „Electric Double Layer” arany elektrolitkondenzátorokat csatolókondenzátorként használják. Az összes kondenzátortechnológia közül a legnagyobb tárolási kapacitást kínálják.

A fejhallgató-erősítő kimeneti fokozata push-pull erősítőként van kialakítva AB osztályú üzemmódban. A bipoláris tranzisztorok osztoznak a pozitív és a negatív félhullámok erősítésében, ami nagyobb erősítést és nagyobb kimeneti feszültséget eredményez, mint az A osztályú üzemben, ahol csak egy tranzisztor erősíti mindkét félhullámot. A végfok tranzisztorai termikusan kapcsolódnak, így különösen koherensen működnek, ami hozzájárul a konzisztens és stabil hangképhez. A tápegység kis forrásellenállású pufferáramkörrel rendelkezik, amely nagy áramtartalékot biztosít még alacsony impedanciájú fejhallgatók használatakor is.

A Phonitor Matrix a fejhallgató-erősítő forradalma.Lehetővé teszi a keverő és mastering mérnökök számára, hogy tökéletes mixeket hozzanak létre fejhallgatón, amelyek tökéletesen használhatók minden típusú sztereó hangszórórendszerben.

A Phonitor Matrix azonban nem csak a stúdióban való professzionális használatra készült. Lehetővé teszi a hifi rajongóknak, hogy a fejhallgatón is úgy élvezhesse a zenét. mint a hangszórókon keresztül. A zene általában sztereó hangszórókon történik, és lejátszásra keveredik. A fejhallgatón való hallgatás különbözik a hangszórón való hallgatástól. A legnagyobb különbség az, hogy a bal hangszóróból a jobb fülbe és a jobb hangszóróból a bal fülbe tartó hangjelek nem kereszteződnek. Ezek a keresztező jelek hiányoznak a hagyományos fejhallgató-hallgatásnál, mivel a fejhallgató egyik oldaláról a másikra nem mennek át jelek. Ez természetellenesen széles sztereó színpadot eredményez, és a hangforrások nem a megfelelő pozíciójukban kerülnek lejátszásra a sztereó spektrumban. Az SPL Phonitor Matrix ki tudja javítani ezt a hamis sztereó képet egy analóg áramkörrel. A Phonitor One „Crossfeed” paramétere folyamatosan állítható a keresztfeed vezérlővel. Az „Angle” paraméter a stúdió 30°-os szabványán van rögzítve. A hallgatási élmény tökéletesítéséhez a sztereó kép közepén lévő hangforrások szintjét csillapítani kell, amikor a Phonitor Matrix aktiválva van. Az eredmény az, hogy nem csak az összes hangforrás helye, hanem a hangereje is megfelelően van elhelyezve. A Phonitor One esetében ez a paraméter, amelyet a Phonitor Matrix esetében „Középpontnak” nevezünk, -1 dB vágási értéken van rögzítve, ami a legjobb választás a hangszíntér hiteles megjelenítéséhez. Hagyományos fejhallgatós hallgatás során agyunk képes kompenzálni a hamis lejátszási megjelenítés bizonyos szintjét – ez azonban nagyon kimerítő, és hallgatási fáradtsághoz vezet.

Természetesen a tervezők az átalakító chippel sem kötöttek kompromisszumot. A Phonitor One d is a prémium AK4490, 32 bites DAC-t használja az AKM Velvet Sound®-jával – akárcsak a mi nagyobb DAC-jaink. Ez a technológia a legapróbb részleteket is hallhatóvá teszi alacsony torzítású architektúrájának köszönhetően. Támogatja a mintavételezési frekvenciákat 768 kHz-ig PCM (16x CD felbontás) és DSD (Direct Stream Digital) lejátszást DSD4 vagy DSD256 (11,2 MHz) felbontásig. A Phonitor One d automatikusan szinkronizálja az USB bemenetre alkalmazott mintavételi frekvenciát. Nincs szükség további beállításokra a készüléken.

A Phonitor One d nem csak fejhallgató-erősítő, hanem önálló DAC is! A bemeneti szekcióban kiválasztott jel változatlan formában kerül kiadásra a „Line Out” vonalkimeneten. A vonalkimenet egységerősítéssel rendelkezik, ami egy normál, szabályozatlan kimeneti szint – független a fejhallgató-erősítő hangerőszabályzójától. Így a Phonitor One d a legmodernebb DA-konverterként is használható, ami egy sor egyéb feladathoz ajánlja. Ez a jel továbbítható például egy monitorvezérlőhöz vagy több felhasználó is hallgathat a Line Out-hoz csatlakoztatott további fejhallgató-erősítőn (pl. Phonitor One) keresztül. A Phonitor One D könnyedén behurkolható egy felügyeleti láncba anélkül, hogy a lejátszási forrásnál másik kimenetre lenne szükség. De rögzítheti az analóg jelet is, vagy elküldheti egy keverőbe további feldolgozás céljából. A kreativitásnak itt nincs határa.

Paraméterek

Analóg bemenetek 2x 6.35 TRS balanced
1x RCA
Analóg kimenetek 2x 6.35 mm TRS balanced
Digitális bemenetek USB B 2.0
mintavételezés:44.1-768 kHz 32 bit, DSD 2.8-11.2 MHz
Zaj:-113 dBFS ( A-weighted, 44.1/48 kHz )
THD + N:0.0012% ( -1 dBFS, 10 Hz-22 kHz )
Dinamika:113 dB
Fejhallgatókimenet 6.35mm TRS
Impedancia:20 ohm
Frekvencia átvitel:10 Hz - 200 kHz
THD & N:0.002% (0 dBu, 1 kHz, 600 ohm)
Zaj (A-weighted):-99 dBu
Kimeneti teljesítmény 2 x 190 mW 600 Ohm
2 x 330 mW 250 Ohm
2 x 400 mW 47 Ohm
Külső tápegység 100- 240 V AC; 50-60Hz; 0.7 A ( bemenet ); 12 V DC, 1.5 A ( kimenet )
Méret (Szé x Ma x Mé) 210 x 49.6 x 220 mm
Súly 1.45 kg
Jótállás 3 év

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére